![](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/7f079e40534da0907f277e778db2c0a09298113c-5067x3378.jpg?rect=282,0,4504,3378&w=600&h=450&q=70&auto=format)
![](https://i.iranintl.com/images/rdk9umy0/production/7f079e40534da0907f277e778db2c0a09298113c-5067x3378.jpg?rect=282,0,4504,3378&w=800&h=600&q=70&auto=format)
روزنامه واشینگتن پست از احتمال وقوع تحولی بزرگ در سیاست اتحادیه اروپا در قبال سوریه خبر داد و نوشت کشورهای عضو این اتحادیه در آستانه توافق برای کاهش تحریمها علیه دمشق قرار دارند.
احمد الشرع، رهبر گروه حاکم بر سوریه، در مصاحبه با شبکه آخبر ترکیه گفت که با خروج حزبالله لبنان و نیروهای جمهوری اسلامی از سوریه، دیگر بهانهای برای حضور نظامی اسرائیل در خاک این کشور وجود ندارد.
بر اساس اطلاعیه ترکیش ایرلاینز، حکومت سوریه اعلام کرده است شهروندان تمامی کشورها اجازه ورود به دمشق را دارند اما شهروندان ایرانی و خبرنگاران باید مجوز دریافت کنند و ورود شهروندان اسرائیلی به این کشور نیز کماکان ممنوع است.
ژنرال مایکل اریک کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا، سنتکام، پنجشنبه ۲۷ دی، در سفر به سوریه با فرماندهان نظامی و نیروهای آمریکایی و همچنین شرکای نظامی آمریکا در ائتلاف بینالمللی ضد داعش و نیروهای دموکراتیک سوریه دیدار و گفتوگو کرد.
یک مقام حزب کارگران کردستان (پکک) در بیانیهای اعلام کرد این گروه در صورتی حاضر به ترک شمال شرقی سوریه خواهد بود که نیروهای دموکراتیک سوریه، در کنار سایر گروهها، همچنان نقشی محوری در این منطقه ایفا کند.
یک گروه جدید به نام جبهه مقاومت اسلامی که سابقه حمایت از بشار اسد را دارد، با هدف اعلامی مقابله با اسرائیل، در سوریه اعلام موجودیت کرد. نشان این گروه، شبیه نشان رسمی حزبالله، نیروی نیابتی جمهوری اسلامی در لبنان است.
شرکتکنندگان در نشست بینالمللی درباره آینده سوریه در بیانیه پایانی خود، خواستار حمایت از دولت کنونی سوریه شدند و تاکید کردند جایی برای «تروریسم» در آینده این کشور وجود نخواهد داشت.
نجیب میقاتی، نخستوزیر لبنان و احمد الشرع، رییس دولت موقت سوریه، شنبه ۲۲ دی در اولین سفر یک نخستوزیر لبنان به دمشق در ۱۵ سال گذشته، درباره امنیت مرزها و روابط دو کشور گفتوگو کردند.
همزمان با افزایش نگرانیها درباره سرنوشت نیروهای کُرد مستقر در شمال شرقی سوریه، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، احتمال نقشآفرینی فرانسه در این منطقه را رد کرد و گفت آنکارا در رابطه با وضعیت گروههای مسلح کُرد، تنها با آمریکا مذاکره میکند.
حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، گفت که جمهوری اسلامی از سوریه بهره نظامی نمیبرد که با سقوط حکومت آن نگران بازدارندگی خود باشد. او گفت بازدارندگی برای تهران «بر مبنای اقدام از هیچ سرزمین دیگری» طراحی نشده است.
بهروز اثباتی، از فرماندهان سپاه در سوریه، حکومت اسد را حکومتی فاسد و فاسق خوانده و گفته اگرچه بشار اسد خائن نبود، اما درکی متفاوت از «مقاومت» داشت. او همچنین گفته که روسیه در جهت منافع اسرائیل عمل می کرد و جمهوری اسلامی را درتحولات سوریه فریب داد.
همزمان با کشته شدن ۳۷ نفر در درگیری بین نیروهای طرفدار ترکیه و کُردهای مورد حمایت آمریکا، یک مقام گروههای کرد خواستار حضور نیروهای آمریکا و فرانسه در مرز با ترکیه برای ایجاد منطقه امن شد.
موسسه راستیآزمایی «وِریفای سوریه» اعلام کرد بازیگران بینالمللی حامی بشار اسد، از جمله جمهوری اسلامی و چین، با اجرای کارزارهای پیچیده، از بسترهای دیجیتال برای تحریف روایتها، دامن زدن به تفرقه و تضعیف تلاشهای دموکراتیک در سوریه استفاده میکنند.