روبیو: السالوادور اخراجی‌های آمریکا و مجرمان زندانی در آمریکا از همه ملیت‌ها را می‌پذیرد

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۶

مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا گفت رییس‌جمهور السالوادور پیشنهاد داده مهاجران غیرقانونی اخراجی از آمریکا را، صرف‌نظر از ملیتشان، بپذیرد و همچنین مجرمان خطرناک آمریکایی را که در ایالات متحده زندانی هستند، در زندان‌های السالوادور نگهداری کند.

ربیو، که برای دیدار از چند کشور آمریکای مرکزی به این منطقه سفر کرده است، پس از دیداری چندساعته با نایب بوکله، رییس‌جمهور السالوادور، اعلام کرد که بوکله طرحی بی‌سابقه و «فوق‌العاده» را پیشنهاد داده است.

به گفته روبیو، طبق این پیشنهاد، السالوادور حاضر است همه مهاجران غیرقانونی بازداشت‌شده در خاک آمریکا را که از این کشور اخراج می‌شوند در خاک خود بپذیرد و علاوه بر این، مجرمان خطرناک آمریکایی را که در این کشور زندانی هستند هم بپذیرد و در زندان‌هایش نگه دارد.

روبیو به السالوادور سفر کرده بود تا این دولت دوست آمریکا را تحت فشار قرار دهد تا اقدامات بیشتری برای برآورده کردن خواسته‌های دونالد ترامپ برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی انجام دهد.

بوکله دقایقی پس از صحبت‌های روبیو، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس تایید کرد به ایالات متحده پیشنهاد کرده با پرداخت هزینه‌ای مشخص بخشی از سیستم زندانش را «برون‌سپاری» کند. او گفت السالوادور حاضر است در این شرایط، مجرمان محکوم‌شده در آمریکا را از هر ملیتی باشند در زندان‌های خود بپذیرد.

یک مقام دولت ترامپ اعلام کرد هرچند برنامه‌ای برای اخراج شهروندان آمریکایی و یا برون‌سپاری زندانی‌های آن در دست نیست، اما این پیشنهاد بوکله «حائز اهمیت» است.

ای‌پی گزارش داده اخراج یا انتقال شهروندان زندانی آمریکایی به کشوری دیگر با چالش‌های جدی قانونی مواجه خواهد شد.

در همین حال، اعتراض‌هایی هم در داخل السالوادور شکل گرفته است و مخالفان می‌گویند این رویکرد، این کشور را به «حیاط خلوت» ایالات متحده برای رهاکردن «زباله» تبدیل می‌کند و نسبت به نقض حقوق پناهجویان ابراز نگرانی دارند.

فعالان حقوق بشر هشدار داده اند که السالوادور فاقد یک سیاست روشن و ثابت برای رفتار با پناهجویان و پناهندگان است و ممکن است چنین توافقی با آمریکا به جنایتکاران خشن هم محدود نشود.

روبیو در ادامه سفر خود به آمریکای مرکزی، از پاناما بازدید کرد و شاهد پروازی بود که ۴۳ مهاجر غیرقانونی را از پاناما به کلمبیا بازمی‌گرداند، اقدامی که بخشی از سیاست‌های مقابله با مهاجرت غیرقانونی دولت ترامپ است.

روبیو همچنین هشدار داد که اگر دولت پاناما نسبت به حضور چین در منطقه کانال بی‌تفاوت بماند، ایالات متحده خودش وارد عمل خواهد شد.

این اظهارات هم‌راستا با موضع ترامپ است که صریحا اعلام کرده «چین نباید در کانال پاناما حضور داشته باشد» و تهدید کرده در صورت بی‌توجهی پاناما، آمریکا کنترل کانال را بازپس خواهد گرفت.

روبیو در صحبت‌هایش درباره پیشنها السالوادور با اشاره به اهمیت همکاری‌های منطقه‌ای و امضای تفاهم‌نامه‌ای در زمینه همکاری هسته‌ای غیرنظامی با دولت السالوادور، گفت علی‌رغم تنش‌ها بر سر مسائل مهاجرتی، روابط دوجانبه در حوزه‌های دیگر ادامه خواهد یافت.

خبرهای بیشتر

شنیداری