سینا بنیاسد، دادستان عمومی و انقلاب شهر ماهان از بازداشت مدیر دبیرستان استعدادهای درخشان فرزانگان کرمان و پلمب یک مرکز معاینه فنی خودرو در شهر جوپار خبر داد و گفت اتوبوس حامل دانشآموزان که هفته گذشته واژگون شد، چند هفته پیشتر از همین مرکز گواهی معاینه فنی دریافت کرده بود.
بنیاسد، چهارشنبه ۲۴ بهمن در خصوص آخرین وضعیت پرونده اتوبوس دانشآموزان دختر مدرسه فرزانگان کرمان گفت با دستور قضایی، مدیر مدرسه بازداشت و به زندان منتقل شد و سرپرست اردو که معاون مالی مدرسه فرزانگان است، تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.
این مقام قضایی با بیان اینکه مرکز معاینه فنی فوق، تخلفات متعددی در صدور گواهی فنی ماشینهای سنگین داشته، گفت با توجه به «حساسیت موضوع»، رسیدگی فوری به موضوع در دستور کار دادستانی و پلیس قرار گرفت.
بنیاسدی اما روشن نساخت چرا با وجود سابقه «تخلفات متعدد»، چرا این مرکز بدون مداخله قضایی به تخلفات خودش که به قیمت جان انسانها تمام میشود، ادامه داده است.
وقوع سانحه برای یک اتوبوس حامل دانشآموزان دختر مقطع متوسطه تیزهوشان در استان کرمان در پنجشنبه ۱۸ بهمن، شش کشته و ۲۷ زخمی بر جای گذاشت.
پس از این رخداد، تیمور حسینی، رییس پلیس راهور گفت که اتوبوس مورد استفاده در اردوی دانشآموزان معاینه فنی داشته اما فرسوده بود و سیستم ترمز آن نیز معیوب بوده است.
بنیاسد در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه مدیر مدرسه فرزانگان کرمان در دادستانی ماهان استعفای خود را از مدیریت مدرسه به صورت کتبی اعلام کرده، گفت استعفای او به اداره کل آموزش و پرورش استان ارجاع خواهد شد.
پیش از این اداره کل آموزش و پرورش کرمان اعلام کرد که مدیر آموزشوپرورش ناحیه دو شهر کرمان نیز استعفا کرده است.
حبیبالله خنجری، سرپرست فرمانداری شهرستان کرمان، پیش از این علت اصلی حادثه را «نقص فنی و بریدن ترمز اتوبوس» عنوان کرده بود.
مهدی بخشی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان، نیز خبر داده بود که دستور بازداشت راننده اتوبوس صادر شده و مدیر مدرسه نیز تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.
در این سانحه، چهار دانشآموز، یک مربی و یک کودک ۹ ساله جان خود را از دست دادند.
این اتوبوس از یک اردوی تفریحی در کلوتهای شهداد به شهر کرمان باز میگشت که در سه راهی شهداد کرمان به دلیل نقص فنی در سیستم ترمزش واژگون شد.
ویدیویی نیز از حضور علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش، بر سر مزار دانش آموزان کشته شده در شبکههای اجتماعی منتشر شد که در آن افرادی با پاشیدن خاک و پرتاب سنگ به وزیر حمله کردند.
رسانههای ایران در دیماه از شکسته شدن رکورد قربانیان تصادفات رانندگی طی ۱۰ سال اخیر خبر دادند و به نقل از عباس مسجدی، رییس سازمان پزشکی قانونی، نوشتند بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات سال گذشته در کشور کشته شدند.
سیاوش محبی، جانشین فرمانده پلیس راه، در شهریورماه هشدار داد روزانه بهطور میانگین ۴۵ تا ۵۰ نفر در سوانح رانندگی در ایران کشته میشوند. این حوادث همچنین روزانه هزار زخمی بر جای میگذارد که ۱۰۰ تن از آنها معلول میشوند.