ترامپ: احتمالا در عربستان سعودی و به میزبانی بن سلمان با پوتین دیدار می‌کنم

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۴

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، پس از گفت‌وگویی ۹۰ دقیقه‌ای با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود، اعلام کرد که احتمالا در عربستان سعودی با پوتین دیدار خواهد کرد و محمد بن سلمان، ولیعهد این کشور، نیز در آن حضور خواهد داشت.

در هفته‌های اخیر گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره زمان و مکان ملاقات احتمالی رهبران ایالات متحده و روسیه انجام گرفته بود و در نهایت، ترامپ چهارشنبه ۲۴ بهمن تایید کرد «در آینده» با پوتین دیدار می‌کند.

ترامپ همچنین به تماس تلفنی اخیر خود با پوتین اشاره کرد و افزود: «پوتین می‌گوید که خواهان پایان جنگ است و نمی‌خواهد در شش ماه آینده دوباره درگیری از سر گرفته شود.»

ترامپ پیش از این در پیامی در شبکه اجتماعی تروث سوشال، مکالمه تلفنی خود با رییس‌جمهوری روسیه را «طولانی و بسیار سازنده» خوانده بود.

او پس از این تماس، با ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، نیز به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کرد.

دیوان کیفری بین‌المللی اسفندماه ۱۴۰۱ حکم بازداشت پوتین را به اتهام ارتکاب جنایات جنگی و ربودن کودکان اوکراینی صادر کرد و به همین دلیل، او برای سفر به شماری از کشورهای جهان با محدودیت روبه‌رو است.

پیش‌تر در ۱۵ بهمن، خبرگزاری رویترز گزارش داده بود دیدار ترامپ و پوتین احتمالا در عربستان سعودی یا امارات متحده عربی انجام خواهد شد. این دو کشور در دیوان کیفری بین‌المللی عضویت ندارند و ملزم به بازداشت رییس‌جمهوری روسیه نیستند.

ترامپ: بعید است اوکراین بتواند همه سرزمین‌های خود را از روسیه پس بگیرد

رییس‌جمهوری آمریکا در ادامه اظهارات خود اعلام کرد از نظر او، درخواست اوکراین برای پیوستن به ناتو «عملی نخواهد بود».

ترامپ با بیان اینکه تاکنون تعهدی مبنی بر سفر به کی‌یف نداده، تاکید کرد: «اوکراین باید صلح کند.»

او افزود: «بعید است اوکراین بتواند همه سرزمین‌های خود را [از روسیه] پس بگیرد.»

مقام‌های اوکراینی می‌گویند برای جلوگیری از تهاجم مجدد روسیه به این کشور پس از پایان مناقشه کنونی، تضمین‌های امنیتی، از جمله عضویت در ناتو، ضروری است.

با این حال روسیه از یک سو و برخی اعضای ناتو از سوی دیگر با پیوستن اوکراین به این ائتلاف نظامی مخالف هستند.

رییس‌جمهوری اوکراین ۲۴ بهمن در مصاحبه با مجله اکونومیست گفت اگر طرح پیوستن این کشور به ناتو عملی نشود، کی‌یف برای تقویت ارتش خود به کمک ایالات متحده نیاز خواهد داشت.

زلنسکی افزود: «اگر اوکراین عضو ناتو نباشد، به این معناست که اوکراین ناتو را در قلمرو خود ایجاد خواهد کرد. بنابراین، ما به ارتشی به بزرگی ارتش کنونی روسیه نیاز داریم.»

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین پنجم اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.از زمان آغاز جنگ کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه، ۱۷ بهمن اعلام کرد مسکو برای گفت‌وگو و رسیدن به توافق از طریق «چانه‌زنی سخت» آمادگی دارد و برای تحقق این موضوع، باید «واقعیت‌های میدانی» در نظر گرفته شوند.

استفاده از عبارت «واقعیت‌های میدانی» در گفتمان مقام‌های روسیه بدان معنا است که اوکراین باید مالکیت مجدد بر مناطق چهارگانه‌ای را که در ابتدای مناقشه کنونی به اشغال روسیه درآمدند، به فراموشی بسپارد.

خبرهای بیشتر

شنیداری