در واکنش به برخی گمانهزنیها درباره احتمال سفر فرستاده ویژه دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، به روسیه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اعلام کرد از این موضوع بیاطلاع است.
پسکوف سهشنبه ۲۳ بهمن گفت دیدار با استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه، در دستور کار مقامهای روسی قرار ندارد.
او در عین حال تایید کرد تماسها میان دولت جدید آمریکا و روسیه «در سطوح مختلف» آغاز شده و در مقایسه با گذشته، افزایش یافته است.
پسکوف افزود با وجود برقراری تماسها میان مسکو و واشینگتن، هنوز تحول جدیدی در رابطه با مناقشه اوکراین رقم نخورده است.
حساب کاربری اواسآیانتی دیفندر (OSINTdefender) در شبکه ایکس که به رصد تحولات امنیتی در اروپا و سایر نقاط جهان میپردازد، بامداد ۲۳ بهمن نوشت یک فروند جت تجاری از نوع گلفاستریم جی۶۵۰-ایآر که ظاهرا به ویتکاف تعلق دارد، وارد حریم هوایی روسیه شده و به سمت مسکو در پرواز است.
بر اساس این گزارش، این هواپیما ۲۲ بهمن از واشینگتن به پرواز درآمده.
ویتکاف پیش از این در جریان مذاکرات برای برقراری آتشبس میان حماس و اسرائیل، نقشی قابل توجه ایفا کرد.
باسم نعیم، رییس شورای روابط بینالملل حماس، ۲۸ دی اعلام کرد دستیابی به توافق آتشبس غزه بدون نقشآفرینی ترامپ و ویتکاف امکانپذیر نبود.
دیدار سفیر آمریکا در مسکو با یک مقام ارشد روس
لین تریسی، سفیر آمریکا در مسکو، ۲۳ بهمن با سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، دیدار کرد.
خبرگزاری دولتی ریا نووستی با اعلام این خبر به نقل از ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، نوشت که دو طرف در این دیدار درباره «فعالیتهای نهادهای دیپلماتیک روسیه در خارج از کشور» گفتوگو کردند.
ریابکوف که در روسیه بهعنوان مسئول روابط با ایالات متحده شناخته میشود، ۲۲ بهمن در یک نشست مطبوعاتی از تماسهای دو کشور درباره مناقشه اوکراین سخن گفت.
او ۱۷ بهمن نیز در یادداشتی، در مورد مذاکره با واشینگتن چراغ سبز نشان داد و اعلام کرد این آمریکاست که باید گام نخست را برای بهبود روابط میان دو کشور بردارد.
ترامپ ۲۱ بهمن تایید کرد با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود، درباره چگونگی پایان دادن به جنگ اوکراین، تلفنی گفتوگو کرده است.
در ماههای اخیر، رییسجمهوری ایالات متحده ضمن انتقاد از میزان کمکهای غرب به کییف، بارها تاکید کرده قصد دارد جنگ اوکراین را بهسرعت به پایان برساند.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.