محمد داوری، زندانی سیاسی، در پی نوشتن نامهای که در آن علی خامنهای را «مسئول مشقتهای تحمیلشده بر خود و خانوادهاش» معرفی کرد، از زندان عادلآباد شیراز به مکانی نامعلوم منتقل شد. با گذشت یک روز از این انتقال، خبری از سرنوشت داوری در دست نیست و خانوادهاش نگران سلامت او هستند.
یک منبع نزدیک به این زندانی سیاسی، دوشنبه ۲۲ بهمن در گفتوگو با ایراناینترنشنال گفت: «خانواده محمد داوری آخرین بار صبح ۲۱ بهمن تلفنی با او صحبت کردند و پس از آن از طریق خبرها متوجه انتقالش از زندان به مکانی نامعلوم شدند و پیگیریهایشان هیچ نتیجهای نداشته است.»
این منبع آگاه با اشاره به اینکه داوری در دی ماه نیز به مدت ۱۷ روز در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز بهشدت شکنجه شد و به ناچار دست به اعتصاب غذا زد، اضافه کرد: «در این شرایط خانواده او نگران شکنجه دوبارهاش هستند و میترسند ماموران امنیتی بلایی سرش بیاورند.»
فرشته تابانیان، یکی از وکیلان مدافع داوری، ۲۱ بهمن در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که موکلش در پی انتشار نامه به علی خامنهای، از زندان به مکان نامعلومی منتقل شده است.
تابانیان همان زمان نوشت آستاره انصاری، دیگر وکیل داوری که در شیراز پیگیر وضعیت این زندانی سیاسی شده است، نتوانسته از او خبری بگیرد.
داوری ۲۰ بهمن در نامهای از زندان عادلآباد شیراز به شرح شکنجهها، تهدید به تجاوز و پروندهسازی علیه خود در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز، موسوم به «پلاک ۱۰۰» پرداخت و رهبر جمهوری اسلامی را مسئول مشقتهای تحمیلشده بر خود و خانوادهاش معرفی کرد.
او در این نامه که در قالب یک فایل صوتی در صفحه اینستاگرامش منتشر شد، با اشاره به شکنجه و اعتصاب غذایش در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز نوشت: «این در حالی است که آقایان به زندانهای دوران پهلوی و زندانهای اسرائیل حمله حقوق بشری میکنند اما نمیخواهند دو قدمی خود را ببینند.»
داوری که در سالهای گذشته بارها بهدلیل فعالیتهای مدنی در ایران زندانی شده است، از اردیبهشت ماه دوران محکومیت سه سال حبس خود را بابت اتهام «توهین» به خامنهای، در زندان عادلآباد شیراز سپری میکند.
تابانیان ۱۹ دی از شکنجه موکلش در بازداشتگاه اداره اطلاعات خبر داد و گفت پزشکی قانونی آثار کبودی و زخم بر دندهها، سینه و پاهای او را تایید کرده است.
بیشتر بخوانید: در بازداشتگاههای جمهوری اسلامی چه میگذرد؟
داوری با اشاره به این موضوع نوشت: «در کمال ناباوری قضات مربوطه که سوگند به عدالت و مقدسات خوردهاند، با صدور منع تعقیب، شکنجهگران را تبرئه میکنند. حال من از شما میپرسم چه امیدی میتوان به این دستگاه قضا داشت؟»
این زندانی سیاسی در بخش پایانی نامهاش با یادآوری یکی از سخنرانیهای خامنهای که در آن گفته بود «هیچ ملتی جز بهوسیله ایستادگی و مبارزه نمیتواند شرف، حیثیت، هویت و استقلال خود را بهدست بیاورد و به هیچ ملتی دشمن با التماس چیزی نخواهد داد»، خطاب به او نوشت: «از این رو همچون گذشته برای دفاع از شرف، حیثیت، هویت و استقلال خود ایستادهام و به کوری چشم دشمنانم پس از این نیز خواهم ایستاد.»
داوری در اردیبهشت ماه و پیش از آغاز حبس خود، با اشاره به فشارها و سختیهایی که از سوی ماموران جمهوری اسلامی متحمل شده، تاکید کرد که با مقاومت بیگانه نیست و در برابر ظلم خواهد ایستاد.