گروه اقدام مشترک (گام)، متشکل از دهها سازمان سیاسی و مدنی ایرانی در تبعید، با صدور بیانیهای به مناسبت ۲۲ بهمن و در سالگرد انقلاب ۵۷، از قصد خود برای شکلگیری اپوزیسیونی خبر داد که بازتابدهنده تنوع فرهنگی و سیاسی مردم ایران باشد.
در بیانیه این گروه که دوشنبه ۲۲ بهمن منتشر شده است، با اشاره به اینکه آزادی محصول مبارزه سازمانیافته و موثر است، تاکید شده که مبارزه با جمهوری اسلامی تنها با همبستگی نیروهای متکثر اپوزیسیون در درون و بیرون ایران ممکن خواهد شد.
امضاکنندگان این بیانیه با بیان اینکه ۴۶ سال است ایران زیر چکمههای رژیمی تمامیتخواه، فاسد و سرکوبگر گرفتار شده است، از جمهوری اسلامی به عنوان رژیمی که بر پایه ترور و خشونت بنا شده و در فریبکاری استاد است، نام بردهاند.
سازمان همبستگی جمهوریخواهان ایران، یک کلمه، حلقه اتحاد جوانان ایران، بنیاد مردم، بنیاد مهسا، سازمان کوییرهای ایرانی سیمرغ، انجمن حقوق بشر در قرن ۲۱، میتو و گروههای مختلف «زن، زندگی، آزادی»، از جمله نهادهای مدنی یا سیاسی عضو این گروه هستند.
بیشتر بخوانید: ایرانیان در سالگرد انقلاب ۵۷ شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنهای» سردادند
این گروهها در بیانیه خود با تاکید بر اینکه مردم ایران هرگز از مبارزه دست نکشیدهاند و خود نیز در میانه میدان ایستادهاند، نوشتهاند: «ما در گروه اقدام مشترک به این ایستادگی و امید وفاداریم و باور داریم که گذر از این شب بیپایان، نه با وعدههای پوچ ممکن است و نه با خوشبینی بیپایه.»
امضاکنندگان این بیانیه اضافه کردند: «این مسیر دشوار و طولانی است اما برای عبور از آن باید سازوکاری برای اقدام مشترک بسازیم.»
این گروه که در معرفی خود نوشته است خواهان ایرانی است که در آن شهروندان از شان انسانی، حقوق برابر و آزادی برخوردار باشند، در بیانیه خود نوشتهاند: «این تحول باید پروژهای ایرانی باشد. متعلق به مردم ایران و هدایت شده توسط نمایندگان همین مردم. ما میخواهیم خود سرنوشت خویش را رقم بزنیم.»
گروه اقدام مشترک کار خود را در ۱۱ آذر ۱۴۰۳ آغاز کرد و هدف اولیه خود را ارائه راه حلی برای برونرفت از شرایط سرکوب و حرکت به سمت سازماندهی نیروهای مخالف جمهوری اسلامی عنوان کرده است.