ترامپ: حکومت ایران به‌شدت نگران، وحشت‌زده و به‌دنبال یک توافق جدید است

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۳

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، گفت که حکومت ایران به‌شدت نگران و وحشت‌زده، به‌دنبال توافقی برای جلوگیری از حمله نظامی احتمالی است. او همچنین به‌رغم مخالفت صریح علی خامنه‌ای و دیگر مقامات جمهوری اسلامی، بار دیگر گفت که ترجیح می‌دهد به جای بمباران به توافقی جدید با ایران برسد.

او در مصاحبه‌ای با برت بایر که دوشنبه ۲۲ بهمن از شبکه فاکس‌نیوز پخش شد، افزود: «من فکر می‌کنم ایران بسیار نگران و حتی وحشت‌زده است، چون سیستم دفاعی‌اش تقریبا از بین رفته است. شاید آنها در حال تلاش برای به‌دست آوردن سامانه‌های دفاعی جدید باشند، اما در حال حاضر، دفاع هوایی‌شان عمدتا نابود شده است. ایران لحظات بسیار سختی را تجربه کرده و ضربات شدیدی خورده است.»

رییس‌جمهوری آمریکا تاکید کرد که به‌دنبال یک توافق جدید با جمهوری اسلامی است.

او گفت:«فکر می‌کنم امکان رسیدن به توافق با ایران وجود دارد. برخی تصور می‌کنند که ما یا اسرائیل با تایید ما، به ایران حمله خواهیم کرد. اما اسرائیل به ما نیاز دارد، همه به ما نیاز دارند، زیرا ما قوی‌ترین قدرت نظامی را داریم.»

رییس‌جمهوری آمریکا در حالی از امکان رسیدن به توافق با جمهوری اسلامی سخن می‌گوید که علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، ۱۹ بهمن در آخرین موضع‌گیری علنی خود بار دیگر ضمن مخالفت با مذاکره با آمریکا، گفت که چنین مذاکراتی «هیچ تاثیری در حل مشکلات کشور ندارد» و «مذاکره کردن عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست».

در پی این اظهارات، همه مقامات جمهوری اسلامی که پیش از این از آشکار و پنهان از مذاکره مستقیم با دولت ترامپ سخن می‌گفتند، در دنباله‎روی از علی خامنه‌ای، مذاکره با آمریکا را رد کردند.

مسعود پزشکیان، رییس دولت در جمهوری اسلامی، در سخنرانی دوشنبه ۲۲ بهمن به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ سخنان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی را «فصل‌الخطاب» خواند و گفت: «ترامپ می‌گوید بیایید گفت‌وگو کنیم ولی تمام توطئه‌های ممکن علیه ایران را امضا می‌کند.»

او خطاب به ترامپ گفت: «مدعی مذاکره‌ای؟ پس این غلط‌ها چیست؟ می‌گوید من دلم نمی‌خواهد اما تمام راه‌ها را در تمام زمینه‌ها می‌بندد، دارو، غذا و آب را؛ غافل از این‌که یک عمر است همین کارها را انجام داده‌اند.»

پزشکیان همچنین گفت که آمریکا باید «خواب به زمین زدن ایران را با وجود همه نقشه‌ها و توطئه‌هایش، ببیند».

دونالد ترامپ در گفت‌وگوی خود با شبکه فاکس‌نیوز افزود: «ما ارتش خود را بازسازی کردیم. ما تسلیحاتی داریم که هیچ‌کس دیگری ندارد. اسرائیل با حمایت و تایید ما می‌تواند ایران را به‌شدت بمباران کند، اما من ترجیح می‌دهم که چنین اتفاقی نیفتد. دوست دارم توافقی داشته باشیم که تحت نظارت باشد، بازرسی شود و در نهایت تضمین شود که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند.»

ترامپ توافق هسته‌ای دوران اوباما، موسوم به برجام، را «احمقانه» خواند و گفت: «آن توافق موقتی بود و اکنون منقضی شده است. اگر این توافق ادامه می‌یافت، ایران امروز از نظر قانونی حق داشتن سلاح هسته‌ای را داشت. شما نمی‌توانید چنین توافقی را برای چند سال ببندید و سپس انتظار داشته باشید که ایران به‌دنبال تسلیحات نرود.»

او افزود: «برخی از اتفاقاتی که رخ داد، برای ایران فاجعه‌بار بود. به همین دلیل است که معتقدم ایران واقعاً نگران است و شاید بخواهد توافقی انجام دهد. من هم ترجیح می‌دهم توافقی داشته باشیم تا بدون نیاز به بمباران، به نتیجه برسیم.»

ترامپ در این گفت‌وگو بار دیگر تاکید کرد که سیاست‌های تحریمی او در دور اول ریاست جمهوری باعث شده بود حکومت ایران از نظر مالی به‌شدت ضعیف و ورشکسته شود.

دونالد ترامپ با انتقاد از سیاست‌های جو بایدن گفت که حکومت ایران دوباره به منابع مالی عظیمی دست پیدا کرده است.

دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، سه‌شنبه ۱۶ بهمن دستورالعملی «بسیار سخت‌‌گیرانه» برای از سر‌گیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی و به صفر رساندن صادرات نفت ایران امضا کرد و گفت که حکومت ایران دیگر نباید بتواند به کشورهای دیگر نفت بفروشد.

دونالد ترامپ، پیشتر نیز در مصاحبه‌ای با نیویورک‌پست که یک‌شنبه ۲۱ بهمن منتشر شد،‌بدون اشاره به جزییات، نسبت به حصول توافق مدنظر خود با جمهوری اسلامی ابراز امیدواری کرد و گفت در صورت رسیدن به این توافق، اسرائیل ایران را بمباران نخواهد کرد.

رییس‌جمهوری آمریکا در آن علام کرد توافق با جمهوری اسلامی را به بمباران «جهنمی(شدید)» ایران ترجیح می‌دهد.

او افزود: «ایرانی‌ها نمی‌خواهند بمیرند، هیچ‌کس نمی‌خواهد بمیرد.»

دونالد ترامپ همچنین گفت که اگر توافقی حاصل شود، اسرائیل نیز ایران را بمباران نخواهد کرد.

رییس‌جمهوری آمریکا چهارشنبه ۱۷ بهمن در پستی در شبکه اجتماعی خود، تروث‌سوشال، تاکید کرد که ترجیح می‌دهد «توافق صلح‌ هسته‌ای معتبری» با تهران امضا کند که به ایران اجازه دهد بدون دست‌یابی به سلاح هسته‌ای، «به‌طور صلح‌آمیز» رشد کند و شکوفا شود.

خبرهای بیشتر

شنیداری