هیات اسرائیلی برای مذاکره درباره مرحله دوم آتش‌بس غزه وارد دوحه شد

یکشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۱

سخنگوی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد هیاتی از این کشور برای گفت‌وگو درباره مرحله دوم آتش‌بس غزه وارد دوحه، پایتخت قطر، شده است.

پس از ماه‌ها رایزنی‌های بین‌المللی و با میانجی‌گری قطر، مصر و ایالات متحده، اسرائیل و حماس ۲۶ دی برای برقراری یک آتش‌بس سه‌مرحله‌ای در غزه به توافق دست یافتند.

مرحله نخست این توافق که شش هفته به طول خواهد انجامید، از ۳۰ دی به اجرا درآمد.

با این حال، برخی رسانه‌های اسرائیلی ۲۱ بهمن از عدم تمایل دولت نتانیاهو برای اجرایی شدن مرحله دوم توافق آتش‌بس خبر دادند.

تایمز اسرائیل به نقل از رسانه‌های عبری‌زبان گزارش داد نتانیاهو تمایل دارد توافق پیش از مرحله دوم آن از بین برود و به هیات اعزامی اسرائیل به دوحه «هیچ اختیار واقعی» برای مذاکره نداده است.

روزنامه هاآرتص نیز به نقل از منابع اسرائیلی ناشناس نوشت هیات اعزامی به دوحه یک «نمایش» است و «نتانیاهو به وضوح نشان می‌دهد که نمی‌خواهد به مرحله بعدی [توافق] برود».

این منابع افزودند نتانیاهو باور دارد آتش‌بس غزه از نظر سیاسی به ضرر او بوده است.

کشته شدن ۴ فلسطینی در نوار غزه

مقام‌های غزه اعلام کردند نیروهای اسرائیلی ۲۱ بهمن چهار غیرنظامی را در این باریکه به ضرب گلوله کشتند.

به گفته منابع فلسطینی، سه نفر در شرق شهر غزه و یک تن دیگر در شرق خان یونس در اثر تیراندازی نظامیان اسرائیلی جان خود را از دست دادند.

در سوی مقابل، ارتش اسرائیل اعلام کرد به سمت فلسطینی‌هایی که به سربازان اسرائیلی در غزه نزدیک شده بودند، «تیرهای هشداردهنده» شلیک کرده است.

ارتش اسرائیل بار دیگر بر تعهد خود به دفاع از شهروندان این کشور و اجرای آتش‌بس تاکید کرد و به ساکنان غزه هشدار داد به سربازان اسرائیلی مستقر در منطقه نزدیک نشوند.

همچنین یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، در بیانیه‌ای گفت: «سیاست امنیتی اسرائیل در مورد غزه روشن است: هر کسی که وارد منطقه حائل (در امتداد مرز غزه) شود، بهای آن را خواهد پرداخت.»

او افزود تهديد عليه نيروهای ارتش اسرائيل، مناطق مرزی يا شهرک‌های اسرائيلی «مطلقا تحمل نخواهد شد».

عقب‌نشینی ارتش اسرائیل از کریدور نتزاریم

ارتش اسرائیل ۲۱ بهمن عقب‌نشینی خود را از کریدور نتزاریم به پایان رساند. این گذرگاه نوار غزه را به دو بخش تقسیم می‌کند.

این عقب‌نشینی بر اساس توافق آتش‌بس صورت گرفت و امکان حرکت آزاد بین شمال و جنوب این باریکه را فراهم کرد.

به محض اعلام عقب‌نشینی اسرائیل، صف‌های طولانی از ماشین‌ها و کامیون‌های مملو از آوارگان فلسطینی و لوازم آن‌ها برای جابه‌جایی میان شمال و جنوب شکل گرفت.

جنگ غزه که با حمله بی‌سابقه و مرگبار حماس به اسرائیل آغاز شد، به ویرانی بخش عظیمی از نوار غزه انجامیده است.

خبرهای بیشتر

شنیداری