تصمیم دونالد ترامپ برای ازسرگیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی با استقبال مقامها و قانونگذران جمهوریخواه کنگره آمریکا و سکوت دموکراتها در کنگره همراه شد. حامیان این تصمیم، فشار حداکثری علیه تهران را اقدامی در جهت تقویت امنیت و ثبات آمریکا و منطقه خواندند.
مایکل والتز، مشاور امنیت ملی آمریکا، گفت که تمام گزینهها برای جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هستهای روی میز است.
او افزود که آمریکا و اسرائیل در این موضوع اتفاقنظر دارند که جمهوری اسلامی نباید به سلاح هستهای دست یابد.
جیم ریش، رییس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا، با استقبال از احیای سیاست «فشار حداکثری» بر جمهوری اسلامی گفت: «همواره از اجرای مجدد تحریمها و بازدارندگی موثر برای قطع منابع تهران حمایت کردهام. مشتاق همکاری با ترامپ برای کاهش بیشتر نفوذ تهران هستم.»
رییسجمهوری آمریکا، سهشنبه ۱۶ بهمن، یک فرمان اجرایی «بسیار سختگیرانه» برای از سرگیری سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی و به صفر رساندن صادرات نفت ایران امضا کرد و گفت که جمهوریاسلامی دیگر نباید به کشورهای دیگر نفت بفروشد.
ترامپ همچنین برای گفتوگو با همتای ایرانی خود اعلام آمادگی کرد.
او اندکی قبل از دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در کاخ سفید، این فرمان اجرایی را امضا کرد و گفت: «امیدوارم نیازی به استفاده از این گزینه نباشد. باید دید آیا میتوانیم به توافقی با ایران برسیم یا نه.»
پت فالون، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، این دستور ترامپ را اقدامی «مثبت برای صلح و ثبات» خواند و گفت: «این دستور خبر خوبی برای هر کسی است که به صلح و ثبات اهمیت میدهد، اما خبری بسیار بد برای حامیان تروریسم، هرجومرج و ویرانی خواهد بود.»
جو ویلسون، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا، با اشاره به یکی از بندهای دستور اجرایی ترامپ که خواستار خنثی شدن شبکه و کارزار تجاوز منطقهای جمهوری اسلامی شده است، رییسجمهوری آمریکا را برای این تصمیم تحسین کرد.
ویلسون گفت این سیاست برای تضعیف نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی است و باید شامل همه گروهها شود.
جانی ارنست، سناتور جمهوریخواه آمریکا، با استقبال از احیای سیاست فشار حداکثری نوشت: «پس از چهار سال شکست سیاست سازش، خوشحالم که دولت ترامپ تحریمهای فشار حداکثری را علیه بزرگترین حامی تروریسم در جهان بازگردانده است. ایران را دوباره ورشکسته کنید.»
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه سابق آمریکا، نیز با استقبال از احیای سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی گفت که این رویکرد امنیت آمریکاییها را افزایش خواهد داد.
او در پیامی نوشت: «در دولت اول ترامپ، سیاست فشار حداکثری، ایران را تحت کنترل نگه داشت و امنیت آمریکاییها را حفظ کرد. بایدن تلاش کرد با ایران سازش کند، اما این یک فاجعه بود.»
پس از صدور دستور ترامپ برای ازسرگیری فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی، مقامهای تهران بر مواضع قبلی خود مبنی بر شکست این سیاست تاکید کردند و گفتند که قصد دستیابی به سلاح هستهای را ندارند. در همین حال، اظهارنظرهای متناقض مقامهای حکومت درباره مذاکره با آمریکا همچنان ادامه دارد.
دقایقی پس از آنکه اعلام شد ترامپ سیاست فشار حداکثری علیه تهران را احیا میکند، نرخ دلار در ایران با حدود هزار تومان افزایش از مرز ۸۵ هزار تومان گذشت.
رییسجمهوری آمریکا گفت که برای امضای دستورالعمل احیای سیاست فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی مردد بوده و گرفتن این تصمیم، «کار بسیار سختی بوده» است.
او با اشاره به تلاشهای تهران برای ترورش گفت دستوراتی صادر کرده است که در صورت ترور شدن به دست جمهوری اسلامی، «این دشمن آمریکا، کاملا محو و نابود» شود.