چراغ سبز مجدد روسیه به ترامپ: آمریکا باید گام نخست را برای بهبود روابط بردارد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۷

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، اعلام کرد این ایالات متحده آمریکا است که باید گام نخست را برای بهبود روابط میان دو کشور بردارد.

ریابکوف چهارشنبه ۱۷ بهمن در یادداشتی که در وب‌سایت وزارت خارجه روسیه منتشر شد، سیاست دولت جو بایدن در قبال مسکو را مورد انتقاد قرار داد و نوشت مقامات پیشین کاخ سفید به دنبال تحمیل یک «شکست راهبردی» به روسیه بودند اما کرملین آن‌ها را ناکام گذاشت.

او افزود با توجه به تغییر دولت در آمریکا، این واشینگتن است که باید گام نخست را برای بهبود روابط با مسکو بر پایه «احترام متقابل و حقوق برابر» بردارد.

پس از آغاز مناقشه اوکراین، روابط روسیه و آمریکا در دولت بایدن به سردی گرایید. روسیه پنجم اسفند ۱۴۰۰ حمله نظامی وسیع خود به اوکراین را آغاز کرد و از آن زمان تاکنون، جنگ خونین میان دو کشور ادامه داشته است.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، پنجم بهمن اعلام کرد ولادیمیر پوتین، رییس‎‌جمهوری روسیه، برای گفت‌وگو با دونالد ترامپ، همتای آمریکایی خود، آماده است.

ترامپ نیز از تمایل خود برای دیدار با پوتین با هدف خاتمه دادن به جنگ اوکراین سخن گفته است.

ترامپ پیش از این در سوم بهمن هشدار داده بود اگر به‌زودی توافقی درباره مناقشه اوکراین حاصل نشود، مالیات‌ها، تعرفه‌ها و تحریم‌های سنگینی را بر هر کالایی که از روسیه به آمریکا فروخته می‌شود، اعمال خواهد کرد.

دیدار دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین، فنلاند، ۲۵ تیر ۱۳۹۷

روسیه: صلح تنها با در نظر گرفتن واقعیت‌های میدانی ممکن است

معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه یادداشت خود، غرب را مسئول تیرگی روابط با مسکو معرفی کرد.

ریابکوف نوشت کرملین از مدت‌ها پیش به دنبال همکاری با غرب بوده اما طرف مقابل، توجهی به این موضوع نشان نداده زیرا اساسا «تمایلی به شنیدن آن» نداشته و تنها کوشیده «رقیب ژئوپلیتیک خود را تا حد ممکن تضعیف کند».

او تاکید کرد مسکو برای گفت‌وگو و رسیدن به توافق از طریق «چانه‌زنی سخت» آمادگی دارد و باید برای تحقق این موضوع، «واقعیت‌های میدانی» در نظر گرفته شود.

استفاده از عبارت «واقعیت‌های میدانی» در گفتمان مقام‌های روسیه بدان معنا است که اوکراین باید مالکیت مجدد بر مناطق چهارگانه‌ای را که در ابتدای مناقشه کنونی به اشغال روسیه درآمدند، به فراموشی بسپارد.

پس از آغاز این جنگ، روسیه همه‌پرسی‌هایی را با اجبار همگانی به رای دادن، در چهار منطقه لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیای اوکراین برگزار کرد. مسکو مهر ۱۴۰۱ اعلام کرد بر اساس نتایج این همه‌پرسی‌ها، این چهار منطقه به خاک روسیه ملحق شده‌اند.

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، بارها تاکید کرده برقراری صلح میان کی‌یف و مسکو تنها در صورت خروج تمام سربازان روسی از خاک اوکراین و بازگرداندان همه مناطق اشغال‌شده، از جمله کریمه، امکان‌پذیر خواهد بود. کریمه از سال ۲۰۱۴ به دست روسیه اشغال شده است.

کیت کلاگ، فرستاده ویژه ترامپ در امور اوکراین و روسیه، ۱۴ بهمن اعلام کرد برای دستیابی به راه‌حلی جهت پایان دادن به جنگ، کی‌یف و مسکو باید هر دو آماده دادن امتیازاتی به طرف مقابل باشند و از برخی مواضع خود کوتاه بیایند.

خبرهای بیشتر

شنیداری