آزادی شش آمریکایی از ونزوئلا؛ مادورو خواستار آغاز دوباره روابط با آمریکا شد

شنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۳

پس از آزادی شش آمریکایی از ونزوئلا در سفر ریچارد گرنل، فرستاده دونالد ترامپ برای ماموریت‌های ویژه به کاراکاس، نیکلاس مادورو، رییس‌جمهوری این کشور، خواستار آغاز دوباره روابط با آمریکا شد.

مادورو خطاب به ترامپ گفت: «ما اولین گام را برداشتیم و امیدواریم که این روند حفظ شود.»

دولت ونزوئلا تحریم‌ها و وضعیت مهاجران ونزوئلایی در آمریکا را از جمله موضوعات مورد گفت‌و‌گو در دیدار گرنل و مادورو ذکر کرد.

سفر گرنل به کاراکاس جمعه ۱۲ بهمن انجام شد و ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا نیز در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «شش گروگان را از ونزوئلا به خانه می‌آوریم.»

دیدار مادورو و گرنل

آمریکا سومین دوره ریاست‌جمهوری مادورو را به رسمیت نشناخته و کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید، تاکید کرد سفر گرنل به ونزوئلا به معنای به رسمیت شناختن ریاست جمهوری مادورو نیست.

شوک به مخالفان دولت ونزوئلا

خبرگزاری رویترز نوشت سفر گرنل «شوکی برای خیلی از ونزوئلایی‌هایی بوده که امیدوار به احیای سیاست فشار حداکثری بر دولت مادورو مانند دوره اول ریاست‌جمهوری ترامپ» بودند.

در واکنش به این نظرات، مائوریسیو کلاور-کارونه، نماینده ویژه ترامپ در آمریکای لاتین، گفت که این سفر «به هیچ وجه منافاتی با هدف دولت ترامپ برای برقراری دموکراسی در ونزوئلا» ندارد.

ترامپ نیز جمعه این موضوع را که سفر گرنل به دولت مادورو مشروعیت می‌دهد، رد کرد و گفت: «او با هدف خاصی به ونزوئلا رفته است.»

رییس‌جمهوری آمریکا تاکید کرد: «من به شدت مخالف مادورو بوده‌ام. آن‌ها با ما خوب تا نکردند اما مهم‌تر این‌که با مردم ونزوئلا رفتار بسیار بدی داشتند.»

۱۰ روز پیش مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در گفت‌وگو با ادموندو گونزالس و ماریا کورینا، رهبران مخالفان دولت ونزوئلا، بر حمایت ایالات متحده از بازگشت دموکراسی به ونزوئلا و همچنین آزادی فوری و بدون قید و شرط تمامی زندانیان سیاسی تاکید کرد.

کورینا، ۲۸ آبان ضمن استقبال از چینش اعضای کابینه دولت آتی آمریکا گفته بود سیاست‌های ترامپ می‌تواند زمینه را برای خروج مادورو از قدرت فراهم آورد و دموکراسی را در این کشور نجات دهد.

روبیو در جریان جلسه بررسی صلاحیتش در سنای آمریکا به عنوان گزینه پیشنهادی مقام وزارت خارجه، از افزایش نفوذ جمهوری اسلامی در ونزوئلا ابراز نگرانی کرده بود.

روزنامه اسرائیل هیوم ۱۶ دی گزارش داد حکومت ایران به دنبال افزایش نفوذ خود در آمریکای لاتین، به‌ویژه ونزوئلا است و توافق‌نامه همکاری ۲۰ ساله میان تهران و کاراکاس در ژوئن سال ۲۰۲۴ نهایی شده است.

بر اساس این گزارش، حزب‌الله لبنان در برخی مناطق ونزوئلا مراکز آموزش نظامی دایر کرده است و جمهوری اسلامی از این طریق می‌تواند «منافع ایالات متحده را هدف بگیرد» و «نفوذ خود را در سراسر آمریکای لاتین» گسترش دهد.

ونزوئلا یکی از متحدان اصلی حکومت ایران به شمار می‌رود. در سال‌های اخیر، مواضع سیاسی تهران و کاراکاس و همچنین تحریم‌های نفتی آمریکا علیه این دو، موجبات نزدیکی بیش از پیش ‌آن‌ها را فراهم آورده است.

خبرهای بیشتر

شنیداری