طی شش روز، هفت دختر و زن در ایران به‌دست بستگانشان کشته شدند

شنبه ۱۴۰۳/۱۱/۱۳

گزارش‌های منتشر شده از ایران نشان می‌دهند طی شش روز، هفت زن و دختر در شش شهر ایران به دست پدر، همسر یا دیگر بستگان خود به قتل رسیدند. انگیزه وقوع این قتل‌ها «ناموسی یا اختلافات خانوادگی» عنوان و باعث شده است نگرانی‌ها نسبت به بالا رفتن آمار زن‌کشی در ایران افزایش یابد.

روزنامه اعتماد شنبه ۱۳ بهمن در گزارشی از قتل هفت «زن و دختر» به دست مردان خانواده طی دو هفته اول بهمن خبر داد.

بر اساس این گزارش، این زنان طی روزهای شنبه شش بهمن تا پنج‌شنبه ۱۱ بهمن به دست بستگان خود در شهرستان‌های «اسدآباد، بروجرد، پیرانشهر، شوشتر، کرمانشاه و مراغه» به قتل رسیدند.

ایران‌اینترنشنال هفتم بهمن در گزارشی با اشاره به قتل سه زن در ۲۴ ساعت نوشت که این گزارش‌ها باعث افزایش نگرانی‌ها در جامعه نسبت به بالا رفتن آمار زن‌کشی شده است.

اعتماد در گزارش خود با استناد به مقاله‌های دانشگاهی درباره قتل زنان و دختران در ایران، نوشت این‌گونه قتل‌ها تا قبل از سال ۱۴۰۰ سالانه بین ۳۷۵ تا ۴۵۰ مورد اعلام می‌شد و استان‌هایی همچون ایلام، خوزستان، سیستان و بلوچستان و کردستان، در رده بالاتری نسبت به استان‌های دیگر قرار داشتند.

طبق بررسی‌های اعتماد از این مقاله‌ها، قتل‌هایی با «انگیزه‌های ناموسی» یا «اختلافات خانوادگی» در این استان‌ها با «نگرش مثبت» رخ می‌دهند؛ به گونه‌ای که «متهم یا متهمان به جنایتی که مرتکب شده‌اند، افتخار» می‌کنند».

قتل هفت زن و دختر

در تازه‌ترین خبرها از زن‌کشی در ایران، ۱۱ بهمن یک زن جوان ۲۷ ساله و جنین هشت ماهه‌اش در ماهیدشت کرمانشاه به دلیل «شرکت در یک مهمانی در خانه بستگان خود» به دست بستگان همسرش با سلاح گرم به قتل رسیدند.

۱۰ بهمن، عاطفه زغیبی، زن ۱۷ ساله، در بخش شعیبیه شهرستان شوشتر در استان خوزستان، در حالی‌ که نوزاد خود را در آغوش داشت، با شلیک ۱۶ گلوله به‌دست پدر و برادرش به قتل رسید.

طبق گزارش رکنا، این دختر دو سال پیش با مرد جوانی که قصد ازدواج با او را داشت، فرار کرده بود و همسرش یک‌سال قبل در یک نشست عشایری مبلغ شش میلیارد ریال به خانواده او پرداخت کرد تا اختلافات حل و ازدواجشان به رسمیت شناخته شود اما پدر عاطفه به‌رغم دریافت وجه، تهدید کرده بود که دخترش را خواهد کشت.

در هشتم بهمن، یک زن جوان به دست همسرش در شهرستان اسدآباد از توابع استان همدان به قتل رسید.

یک مرد ٣٧ ساله در شهرستان بروجرد در لرستان، هفتم بهمن همسرش را به دلیل «اختلافات خانوادگی» و با استفاده از سلاح گرم به قتل رساند و پس از آن جان خود را هم گرفت.

طی همان روز یک زن ٣٧ ساله اهل مراغه به‌دست همسر ۴۳ ساله‌اش و به دلیل «اختلافات خانوادگی» با ضربات متعدد چاقو به قتل رسید.

ششم بهمن نیز با دو زن به دست مردان خانواده خود در کرمانشاه و پیرانشهر به قتل رسیدند. در نخستین مورد سیما مرادی، ٣٥ ساله، اهل روستای چغاکبود اسلام‌آباد غرب (شاباد) به همراه دو فرزند ۹ ساله و ۱۶ ساله خود با شلیک گلوله به دست پدر خانواده به قتل رسیدند.

کانی عبداللهی، دختر نوجوان ۱۷ ساله اهل روستای ماشکان شهرستان پیرانشهر نیز همان روز به دست پدرش با ضربات چاقو و «با انگیزه ناموسی» به قتل رسید.

سایت حقوق بشری هرانا، ۱۳ بهمن در گزارشی نوشت که مقتول در حال مکالمه تلفنی با یک پسر از اهالی روستا بود که پدرش از این موضوع مطلع شد و دختر نوجوان خود را هدف ضربات چاقو قرار داد و به قتل رساند.

۱۰ بهمن، روزنامه هم‌میهن در گزارشی به ارائه جزییات بیشتر از «قتل ناموسی» کانی عبداللهی پرداخت و نوشت که با توجه به موارد نسبتا مشابه قبلی مانند قتل دختر عموی کانی، دختران این روستای کوچک اضطراب گرفته‌اند و می‌ترسند که نکند این بلا بر سر آنان هم بیاید.

زن‌کشی در ایران

شکنجه، تجاوز، آزار جنسی، خودکشی یا قتل زنان در ایران، بارها و بارها گزارش شده‌اند.

روزنامه اعتماد ۲۸ آبان گزارش داد در سه‌ ماه نخست سال‌های ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، دست‌کم ۸۵ ‌زن و دختر به دست شوهر، پدر، برادر و مردان نزدیک به آن‌ها کشته شدند.

این روزنامه تیر ماه نیز با ارائه آماری نوشت ۲۲ زن در سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ به دست «مردان نزدیک به‌ آن‌ها» از جمله شوهر، پدر و برادر خود به قتل رسیدند.

این آمار در بازه زمانی مشابه در سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، سیر صعودی داشت و به ترتیب به ۲۸ و ۳۵ زن مقتول رسید.

تیر ماه سال گذشته، روزنامه شرق خبر داد از خرداد ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۲، در هر چهار روز به‌طور میانگین یک مورد زن‌کشی در ایران رخ داده است.

خبرهای بیشتر

شنیداری