کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران تایید حکم ۱۰ سال زندان رضا ولی‌زاده را محکوم کرد

جمعه ۱۴۰۳/۱۱/۱۲

«کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران» (CPJ) تایید شدن حکم ۱۰ سال زندان رضا ولی‌زاده، خبرنگار پیشین رادیو فردا و شهروند دوتابعیتی ایرانی-آمریکایی زندانی در ایران را محکوم کرد.

این کمیته در بیانیه‌ای که پنج‌شنبه ۱۱ بهمن منتشر شد، با تاکید بر اینکه مقام‌های جمهوری اسلامی باید فورا این خبرنگار ایرانی-آمریکایی را آزاد کنند، نوشت آن‌ها باید ثابت کنند که قصد استفاده از «تابعیت دوگانه» به عنوان یک «اهرم سیاسی بالقوه» را ندارند.

در سال‌های گذشته چهره‌های سیاسی ایرانی و بین‌المللی بارها نسبت به «سیاست گروگانگیری» جمهوری اسلامی و بازداشت و زندانی شدن شهروندان دیگر کشورها هشدار دادند.

کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران در ادامه از مقامات جمهوری اسلامی خواست شرایطی را ایجاد کنند که همه روزنامه‌نگاران بتوانند آزادانه و امن به انجام فعالیت‌های حرفه‌ای خود بپردازند.

ولی‌زاده ۲۶ دی در پیامی صوتی از زندان اوین با اشاره به بیانیه دولت آمریکا درباره غیرقانونی بودن بازداشت و محکومیت خود گفت که وزارت خارجه دولت جو بایدن هیچ اقدام موثری برای پیگیری پرونده‌اش انجام نداده است.

محمدحسین آقاسی، وکیل دادگستری، ۱۰ بهمن با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس از تایید حکم ۱۰ سال زندان ولی‌زاده از سوی دادگاه تجدیدنظر استان تهران خبر داد و نوشت: «رویه دادگاه، تایید حکم بدوی است ولی شاید اعاده دادرسی بتواند چشم بسته عدالت را باز کند.»

آقاسی در ۲۴ آذر خبر داد که ولی‌زاده از سوی دادگاه انقلاب به ۱۰ سال حبس و منع اقامت در استان تهران و استان‌های همجوار، منع خروج از کشور و عضویت در احزاب به مدت دو سال محکوم شده است.

پیش از این و در ۲۱ آبان‌، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، بازداشت ولی‌زاده را تایید کرد و گفت که برای پیگیری این موضوع با نهادهای ذیربط در تماس است.

ولی‌زاده ۲۳ مرداد سال جاری در آخرین مطلب خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ وارد تهران شدم. پیش از آن مذاکرات نیمه‌کاره‌ای با سازمان اطلاعات سپاه داشتم. در نهایت با مسئولیت خودم و بدون امان‌نامه حتی شفاهی پس از ۱۴ سال به کشورم بازگشتم.»

سازمان دفاع از جریان آزاد اطلاعات ۲۲ دی در گزارشی نوشت جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۴ در ۳۸۵ مورد برخورد قضایی و امنیتی، دست‌کم ۲۵۶ روزنامه‌نگار و رسانه را هدف قرار داد.

خبرهای بیشتر

شنیداری