نمایی از ویرانی‌های گسترده در نوار غزه، ۲۴ بهمن

دیپلمات ارشد عربستان سعودی احتمال اسکان موقت ساکنان غزه در کشورش را رد نکرد

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۴

در ادامه واکنش‌های بین‌المللی به طرح دونالد ترامپ برای مالکیت آمریکا بر نوار غزه، خالد بن بندر، سفیر عربستان سعودی در بریتانیا، احتمال اسکان موقت ساکنان غزه در کشورش را رد نکرد و در عین حال گفت تصمیم‌گیری در این خصوص بر عهده فلسطینی‌ها خواهد بود.

بن بندر چهارشنبه ۲۴ بهمن در مصاحبه با رسانه بریتانیایی ال‌بی‌سی، در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد عربستان سعودی به استقرار موقت فلسطینی‌ها در این کشور گفت: «ما از این‌که پذیرای مردم [غزه] باشیم، خوشحالیم؛ ما کشوری مهمان‌نواز هستیم. اگر شرایطی باشد که بخواهند به عربستان سعودی بیایند، از آن‌ها استقبال می‌کنیم، اما فکر نمی‌کنم که آن‌ها بخواهند [غزه را] ترک کنند.»

او افزود با توجه به تهدیدها در خصوص از دست رفتن غزه، فلسطینی‌ها «می‌خواهند این سرزمین را حفظ کنند».

ترامپ طرح خود را در مورد خرید نوار غزه و جابه‌جایی ساکنان آن، نخستین بار ۱۶ بهمن در نشست خبری مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در واشینگتن مطرح کرد.

ترامپ در این نشست گفت آمریکا قصد دارد غزه را به «ریویرای خاورمیانه» تبدیل کند.

اصطلاح «ریویرا» به نوار ساحلی زیبا و پرجاذبه‌ای اطلاق می‌شود که به دلیل برخورداری از آب و هوای مطلوب و امکانات تفریحی مناسب، مقصدی محبوب برای گردشگران به شمار‌ می‌رود.

هرچند این طرح با انتقادات گسترده بین‌المللی روبه‌رو شده، اما ترامپ در روزهای گذشته بارها بر ضرورت اجرای آن تاکید کرده است.

او ۲۳ بهمن پیش از دیدار با ملک عبدالله، پادشاه اردن، در کاخ سفید در پاسخ به این پرسش که آمریکا غزه را بر اساس کدام قانون و اختیار تصرف خواهد کرد، گفت: «با اختیار ایالات متحده.»

ترامپ افزود زمانی که غزه پس از مدتی توسعه یابد، مشاغل زیادی در منطقه به وجود خواهد آمد و فلسطینی‌ها قادر خواهند بود در مکانی امن خارج از غزه زندگی کنند.

ریاض: از تبدیل غزه به «ریویرا» استقبال می‌کنیم، اما نه با کوچاندن فلسطینی‌ها

سفیر عربستان سعودی در بریتانیا در ادامه مصاحبه خود با ال‌بی‌سی اعلام کرد ریاض از رونق نوار غزه استقبال می‌کند، اما این امر نباید از طریق کوچاندن ساکنان این باریکه محقق شود.

بن بندر گفت از نظر ریاض، تبدیل نوار غزه به «ریویرا» طرحی «فوق‌العاده» است، اما نباید آن را به اخراج فلسطینی‌ها از این منطقه گره زد.

او غزه را «قلمرو» و «سرزمین» فلسطینی‌ها خواند و افزود: «آن‌ها شایسته بهترین چیزهایی هستند که می‌توانیم در اختیارشان قرار دهیم و از تلاش‌های آمریکا برای بهبود وضعیتشان در آن‌جا استقبال می‌کنیم.»

بن بندر راه‌حل دو کشوری را تنها گزینه مورد نظر ریاض برای پایان دادن به مناقشه کنونی برشمرد و یادآور شد: «۷۵ سال پیش، بسیاری از فلسطینی‌ها خانه‌های خود را ترک کردند و آن‌ها را از دست دادند. فکر نمی‌کنم که بخواهند دوباره این کار را انجام دهند.»

وب‌سایت العربیه نوشت بر اساس برخی گزارش‌ها، ترامپ در ماه‌های آینده با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، دیدار خواهد کرد. پیش‌بینی می‌شود مساله غزه یکی از محورهای اصلی این دیدار باشد.

وب‌سایت خبری تایمز اسرائیل پیش‌تر گزارش داد طرح ترامپ درباره مالکیت آمریکا بر غزه از سوی یک استاد دانشگاه جورج واشینگتن در اختیار او قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش، جوزف پلزمَن، کارشناس اقتصاد و روابط بین‌المللی، این طرح را در ژوئیه ۲۰۲۴ و در بحبوحه کارزارهای انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در اختیار تیم ترامپ قرار داد.

خبرهای بیشتر

شنیداری