افزایش قیمت ۴۰۰ داروی تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی از ۱۰ درصد تا چند برابر

چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۴

شهرام غفاری،‌ معاون درمان سازمان تامین اجتماعی،‌ از افزایش قیمت بیش از ۴۰۰ قلم از داروهای تحت پوشش این سازمان خبر داد و افزود که میزان افزایش قیمت داروها از ۱۰ و ۲۰ درصد تا چند برابر، متغیر است.

غفاری چهارشنبه ۲۴ بهمن گفت که به دنبال افزایش قیمت دارو طی چند وقت اخیر، سازمان‌های بیمه‌گر با تاخیر در جریان این افزایش قیمت قرار گرفتند و با حدود ۱۰ روز تاخیر، قیمت‌های جدید در سامانه‌های بیمه‌گر اعمال شد.

معاون درمان سازمان تامین اجتماعی تاکید کرد با توجه به عدم تغییر یارانه‌های دارو، سهم ریالی بیمه‌ها و بیماران افزایش یافته است.

به گفته غفاری،‌ مانند گذشته ۳۰ درصد از قیمت داروهای سرپایی از سوی بیمه‌شده و ۷۰ درصد از سوی بیمه‌گر و در بخش بستری ۱۰ درصد به وسیله بیمه شده و ۹۰ درصد از سوی بیمه‌گر پرداخت می‌شود.

مهدی پیرصالحی، رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۲۳ دی گفته بود در مرحله نخست بالا رفتن قیمت‌ها، از مجموع حدود سه هزار و ۸۰۰ قلم دارو، قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته است.

پیرصالحی اعلام کرده بود: «به عنوان مثال، قیمت برخی آمپول‌ها که قبلا پنج یا شش هزار تومان بوده، به ۱۹ هزار تومان رسیده‌ است.»

او هم‌زمان گفته بود که گرچه درصد افزایش قیمت به ظاهر بالا به نظر می‌رسد اما: «در مقایسه با تورم کشور، رقم مطلق آن چندان بالا نیست.»

تشدید بحران دارو در ایران

در ماه‌های اخیر، بحران کمبود و گرانی دارو در ایران، ابعاد گسترده‌تری پیدا کرده و علاوه بر گرانی، کمیاب شدن و نایاب شدن بیش از ۱۰۰ قلم دارو از جمله داروهای مورد نیاز برای درمان سرطان یا بیماری‌های خاص، فروش داروهای تقلبی که جان بیماران را به خطر می‌اندازند، افزایش یافته است.

از سوی دیگر انجمن داروسازان ایران، ۱۴ بهمن با ارسال نامه‌ای به دبیر شورای عالی امنیت ملی، درباره عدم پرداخت مطالبات داروخانه‌ها از سوی سازمان‌های بیمه‌ای هشدار داد و تاکید کرد که سازمان تامین اجتماعی تنها ۸/۸ درصد از مطالبات داروخانه‌ها را پرداخت کرده است.

نمایندگان مجلس نیز هشدار داده‌اند در صورت حذف ارز ترجیحی، قیمت دارو گران‌تر نیز خواهد شد.

محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دولت مسعود پزشکیان، ۹ آذر از حذف ارز ترجیحی دارو و تجهیزات پزشکی خبر داده و گفته بود دارو قرار است با ارز نیمایی وارد شود.

او یک روز بعد از موضع خود عقب‌نشینی کرد و گفت این حمایت‌ها سال آینده نیز ادامه خواهد داشت.

در همین حال، فاطمه محمدبیگی، نایب رییس کمیسیون بهداشت مجلس، چهارشنبه گفت که در صورت حذف ارز ترجیحی، قیمت دارو و تجهیزات پزشکی می‌تواند تا هفت یا حتی ۱۰ برابر افزایش یابد.

محمدبیگی همچنین هشدار داد که تغییر نرخ ارز، به‌ویژه ارز ۴۰ هزار تومانی و ۶۰ هزار تومانی، می‌تواند تاثیر منفی بر تامین دارو و تجهیزات پزشکی داشته باشد.

او ۱۱ بهمن نیز گفته بود با تداوم این وضعیت، ممکن است قیمت داروها بین هفت تا ۱۰ برابر افزایش یابد.

خبرهای بیشتر

شنیداری