پایان وابستگی به روسیه؛ ۳ کشور بالتیک به شبکه برق اتحادیه اروپا پیوستند

یکشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۱

استونی، لتونی و لیتوانی، سه کشور حاشیه دریای بالتیک، پس از جدا شدن از شبکه برق روسیه، به شبکه برق اتحادیه اروپا پیوستند.

این سه کشور که از دوران شوروی سابق به شبکه برق روسیه متصل بودند، هدف از این اقدام را افزایش امنیت خود پس از خرابکاری‌های مشکوک در چند کابل و خط لوله زیر دریا عنوان کردند.

اورسولا فون در لاین، رییس کمیسیون اروپا، یکشنبه ۲۱ بهمن در سخنرانی خود در مراسمی در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی، در کنار رهبران سه کشور بالتیک و رییس‌جمهوری لهستان، از این رویداد استقبال کرد و آن را دوره جدیدی از آزادی برای منطقه خواند.

فون در لاین گفت: «زنجیره‌ای از خطوط برق که شما را به همسایگان متخاصم متصل می‌کند، به تاریخ خواهد پیوست.»

پس از اشغال کریمه از سوی روسیه و تهاجم این کشور به اوکراین، تلاش کشورهای حاشیه دریای بالتیک برای دور شدن از شبکه برق روسیه شتاب بیشتری به خود گرفت.

این طرح که در نهایت ۲۱ بهمن به اجرا درآمد، برای ادغام هرچه بیشتر سه کشور بالتیک در اتحادیه اروپا و تقویت امنیت انرژی منطقه طراحی شده است.

رییس کمیسیون اروپا در ادامه اظهارات خود در پایتخت لیتوانی گفت: «این آزادی است، آزادی از تهدیدها، آزادی از باج‌خواهی».

فون در لاین اضافه کرد اروپا نیز روند کاهش وابستگی خود به گاز طبیعی روسیه را در پیش گرفته است.

از آبان‌ماه، منطقه دریای بالتیک به دنبال آسیب عمدی به کابل‌های ارتباطی و خط لوله گاز در زیر آب، در حالت آماده باش قرار دارد.

کارشناسان معتقدند این آسیب‌ها در اثر کشیده شدن عامدانه لنگر کشتی‌ها بر بستر دریا به وجود آمده‌اند.

کشورهای منطقه انگشت اتهام را به سوی روسیه نشانه رفته‌اند اما مسکو هرگونه دخالت در این حادثه را رد کرده است.

ناظران هشدار می‌دهند هرگونه آسیب بیشتر به خطوط ارتباطی و انرژی در منطقه می‌تواند قیمت برق در بالتیک را به سطوحی برساند که از زمان حمله روسیه به اوکراین، بی‌سابقه بوده است.

سه کشور بالتیک که از حامیان سرسخت کی‌یف هستند، پس از آغاز مناقشه اوکراین خرید برق از روسیه را متوقف کردند، اما برای کنترل فرکانس‌ها و تثبیت شبکه‌ها جهت جلوگیری از قطع برق، همچنان به شبکه روسیه متکی بودند.

این جداسازی موجب شده است که منطقه کالینینگراد که بین لیتوانی، لهستان و دریای بالتیک قرار دارد، از شبکه اصلی برق روسیه جدا شود و از سیستم مستقل برق خود استفاده کند.

کالینینگراد جزو سرزمین روسیه به شمار می‌رود.

کرملین اعلام کرد تمام اقدامات لازم را برای اطمینان از عملکرد بی‌وقفه و قابل اعتماد در سیستم برق خود، از جمله ساخت چندین نیروگاه گازی در کالینینگراد، به انجام رسانده است.

خبرهای بیشتر

شنیداری